Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux branschvinnare i Sustainable Brand Index 2022

Bilder

Svenska konsumenter har röstat fram Electrolux som det mest hållbara varumärket inom branschkategorin Home Appliances (hushållsmaskiner och vitvaror) and Electronics (elektronik). Undersökningen är en av Europas största oberoende varumärkesstudier inom hållbarhet, Sustainable Brand Index. Detta är tredje året i rad som Electrolux tar hem titeln.

”Vi är mycket stolta och glada över att få ta emot den här utmärkelsen för tredje året i rad. Det är  ett fint kvitto på att våra konsumenter uppfattar och uppskattar de initiativ vi tar inom hållbarhet. Vårt långsiktiga fokus och stora engagemang ger resultat. Vi ligger redan nu fyra år före plan när det gäller minskade utsläpp i vår egen verksamhet, vilket visar att vi verkligen levererar som ett ledande bolag inom hållbarhet, ”, säger Alexander Pierrou, General Manager Nordics, Electrolux.

Electrolux publicerade nyligen sin Hållbarhetsrapport för 2021 som visar att utsläppen av växthusgaser från den egna verksamheten har minskat med 78 procent jämfört med 2015. Det innebär att koncernen ligger hela fyra år före sin plan för att nå det vetenskapligt baserade målet på 80 procent till 2025 (SBTi, Scope 1 och 2).

Under 2021 genomförde Electrolux en studie där 14 000 ungdomar från 13 länder gav företaget en inblick i deras förhoppningar och farhågor för framtiden inom mat och matlagning, klädvård och välbefinnande i hemmet. Studien, ”Change-Makers Report”, lyfte fram den oro för framtiden som många unga känner, men pekade också på att de har en stor förståelse för de utmaningar som samhället står inför och tron på att de kan vara en del av lösningen. De ungas insikter kommer att användas för att driva produktinnovation under de kommande åren, och för att säkerställa att Electrolux skapar förutsättningar för ett mer hållbart sätt att leva genom att även möta unga konsumenters behov.

Under året uppmärksammades Electrolux också av den globala ideella organisationen CDP för sitt ledarskap inom hållbarhet genom dubbla A-betyg för bolagets åtgärder inom klimat och vatten. Bolaget ses också som en ledare när det gäller arbetet med leverantörskedjan.

Om Sustainable Brand Index

Sustainable Brand Index™ är Europas största oberoende varumärkesstudie fokuserad på hållbarhet. Studien syftar till att belysa och öka kunskapen om hållbarhet. 2022 har över 70 000 respondenter intervjuats i 8 länder, varav 24 300 i Sverige. Målgruppen för studien är allmänheten, 16-75 år. Totalt omfattar studien 1507 varumärken, varav 409 varumärken i den svenska studien. Sustainable Brand Index grundades 2011 i Sverige och genomförs årligen i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Nederländerna, Estland, Lettland och Litauen.

https://www.sb-index.com/sweden

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke