Electrolux Newsroom Sweden

Electrolux stärker upp i Norden med två nya rekryteringar

Electrolux stärker upp den nordiska organisationen med två tunga rekryteringar på ledande positioner. Veronica Brenckert tillträder den 1 oktober som Head of Electrolux Home och Peter Liberg blir ny Head of Electrical Retail Channel Nordic med start den 1 november. De båda rekryteringarna är ett viktigt led i Electrolux transformation att bli ett konsumentcentrerat företag med starka rötter i trade.

Electrolux är inne på en spännande resa med ambitionen att återuppfinna hur branschen kommunicerar med sina konsumenter för att hjälpa dem att enklare välja rätt produkter som passar bäst för dem. Slutmålet är att åstadkomma en förändring till det bättre, genom att vara det bästa vitvaruföretaget i världen, något som ger en positiv förändring i människors vardagsliv och för vår planet. Electrolux Norden har nu tagit ett viktigt steg i denna transformation genom två tunga rekryteringar till den nordiska organisationen.

Veronica Brenckert tillträder som ny Head of Electrolux Home och Peter Liberg tillträder som ny Head of Electrical Retail Channel Nordic. Veronica och Peter kommer att vara placerade i Stockholm och ingå i den nordiska ledningsgruppen där de rapporterar till Alexander Pierrou, General Manager Electrolux Nordics.

Veronica Brenckert kommer senast från Synoptik Sverige som Head of Sales och har över 20 års erfarenhet från retail, främst inom sälj och affärsutveckling, men också inom HR och verksamhetsstyrning.

”Veronicas långa erfarenhet från retail kommer vara en stor tillgång nu när vi går in i nästa kapitel med Electrolux Home tillsammans med våra franchisetagare och JKE. Vi har ett starkt färdigutvecklat koncept som nu ska rullas ut där vi fokuserar på att bygga den fullständiga kundupplevelsen i alla våra butiker”, säger Alexander Pierrou, General Manager Electrolux Nordics.

Peter Liberg kommer närmast från Energizer som Sales Director Nordics och har 20 års erfarenhet inom främst försäljning, affärsutveckling och ledarskap.

”Peter kommer med många års erfarenhet från konsumentnära industrier och företag som P&G och Heineken vilket passar oss väl på vår resa att bli allt mer konsumentcentrerade och snabbrörliga. Peter har även många års erfarenhet att jobba nära marknaden, kunder och partners vilket vi ser som centralt i vår strategi”, säger Alexander Pierrou, General Manager Electrolux Nordics.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke