Electrolux Newsroom Sweden

Vitaminvatten från Electrolux ska få köket att ånga

Bilder

electrolux-potato-21102022

En stor del näringsämnen går till spillo när vi tillagar vår mat. Samtidigt oroar sig många för vitaminbrist och köper substitut som aldrig förr. Potatis, som tillhör en av grundpelarna i den svenska kosten, är billig, god och dessutom fullproppad med näringsämnen. Men, när vi kokar potatis läcker över 50% av näringen ut i kokvattnet som sedan hälls ut. Leaquid Water, framtaget av Electrolux, är ett vitaminvatten som består av avkok från potatis, innehållandes mängder av vitamin C och B.

» Att en stor del av näringsämnena läcker ut i vattnet vid kokning av råvaror är inget som syns och därför inte heller något som de flesta reflekterar över. Vi skapade Leaquid Water i begränsad upplaga som en ögonöppnare för att visa på förlusten av näringsämnen på ett handgripligt sätt. Våra kroppar behöver vitaminer och bäst är naturligtvis att nyttja den näring som redan finns naturligt i våra livsmedel. Att använda ånga istället för att koka är ett enkelt sätt att bevara den värdefulla näringen, dessutom är ånga hållbart ur fler aspekter då det är både energi- och tidseffektivt«, säger Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager Electrolux.

Bortfallet av näring kan undvikas genom att maten tillagas med ånga istället för att kokas. Kockar är flitiga användare av ugnars ångfunktion men i de privata hushållen är den inte lika upptäckt. Detta vill Electrolux nu ändra på. Att använda ånga är enkelt, en liten behållare fylls med vatten och sprider ångan i ugnen. Maten tillreds skonsamt med bästa möjliga resultat för råvarornas näring, smak och textur och tillagningsområdena oändliga; ångad fisk, ångat kött, ångat bröd och inte minst ångade rotfrukter och grönsaker.

Ånga maten istället för att dricka Leaquid Water, det blir både mer näringsrikt och godare.

BESÖK www.electrolux.se/leaquid för mer
information och inspiration kring ångans fantastiska värld!

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke