Electrolux Newsroom Sweden

Spis med inbyggd fläkt tar över i framtidens kök

Bilder

Nu tillgängliggörs tekniken i standardmått och till lägre pris

Spishällar med integrerad fläkt fortsätter att etablera sig bland svenska hushåll. Enligt siffror från Electrolux ökade försäljningen med hela 60 procent under 2022*. Induktionshäll med integrerad fläkt ger flexibilitet att skapa ett öppet och fritt kök där spisen kan placeras utan överskåp och fläktkåpa.
I mars lanserar Electrolux sin nya 600 Bridge som särskiljer sig genom sitt standardmått, lägre prisklass samt att den är klassledande för sin enkelhet att installera.

Allt fler svenska konsumenter väljer att ersätta den traditionella vägg- eller takmonterade fläkten med en fläkt som integreras i hällen. Electrolux konstaterar att svenskar ligger i framkant jämfört med övriga nordiska länder i valet av den nya tekniken*.

» Köket har en central plats för måltider och umgänge och designfrihet är något som efterfrågas. 600 Bridge har alla egenskaper en fläkt ska ha och dessutom flera extra finesser såsom att den automatiskt justerar effekten och att filtret enkelt går att tvätta i diskmaskinen. Dessa funktioner gör
skillnad i konsumenters vardag och vi är stolta över 600 Bridge kommer i standardmåttet 80 cm så att fler kan ersätta sin befintliga häll på ett smidigt sätt. 600 Bridge är också ’Bäst i klassen*’ för sin enkelhet att installera«, säger Lale Johansson, Nordic Category Marketing Manager, Electrolux.

Den traditionella köksfläkten upplevs ofta som otymplig och begränsande. Electrolux spår att försäljningen av produkter där fläkten integreras i hällen kommer fortsätta att öka eftersom det ger fler möjligheter till en öppnare och mer social yta i köket.

Egenskaper hos Electrolux 600 Bridge:

  1. Standardmåttet 80 cm – 80 cm breda bänkskåp är standard i många kök och genom att 600 Bridge nu lanseras kan fler ersätta sin häll utan att byta ut hela bänkskivan.
  2. Lätt att installera – 600 Bridge är ledande för sin enkelhet och snabbhet att installera med i genomsnitt 65% färre steg jämfört med konkurrenter. Lätt installation ger lägre installations- kostnad.
  3. Lägre prisklass – När ny teknik lanseras är det ofta till en början förknippat med högt pris men med 600 Bridge tillgängliggörs funktionen i en lägre prisklass, utan att göra avkall på de tekniska extrafunktionerna.
  4. Fläkten justeras automatiskt – Fläkten är handsfree genom att effekten justeras automatiskt beroende på värmen genom tekniken Hob2Hood®. Fläkten har samma starka effekt som en traditionell fläkt och har dessutom en effektiv boost-funktion.
  5. Större matlagningsyta – Flera kokzoner kan slås ihop och därmed kan större ytor för mat- lagning Fläkten är nedsänkt och går i nivå med hällen.
  6. Enkel rengöring – Filtret i fläkten är lätt att lyfta ur och kan rengöras i 600 Bridge innehåller både kolfilter och fettfilter.

Lanseringen av 600 Bridge går i linje med Electrolux högt uppsatta hållbarhetsmål vilket avspeglas i både materialval, produktens energiförbrukning och dess funktioner. Electrolux arbetar med den tydliga ledstjärnan att underlätta för konsumenten att njuta av mat på ett hållbart och hälsosamt sätt.

Electrolux 600 Bridge lanseras i mars 2023. Ca-pris: 23 395 SEK

Energieffektivitetsklass A+

Mått: 800 mm (Inbyggnadsmått 770×510)

 

Källor
*GfK säljdata, försäljningsvärde Sverige 2022 jämfört med 2021
** 2021. Electrolux test där antal steg för installation jämförs mellan fyra varumärken. Resultatet visar att Electrolux induktionshäll med integrerad fläkt är branschledande och har upp till 65% färre steg. Installation av 600 Bridge har 30 installationssteg jämfört med 38, 67 och 85 hos konkurrerande varumärken.

Dela den här artikeln och lägg till som bokmärke